USTA ÖĞRETİCİ İLANI
Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ek ders Görevi ile Görevlendirilecek Usta Öğretici Alımı İlanı
Ek ders Görevi ile Görevlendirilecek Usta Öğreticilerin sayısı ve nitelikleri;
Branşı Alanı Sayısı
1- Okul Öncesi-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Okul Öncesi-Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı 1 Kişi
Başvuru için gerekli evraklar;
1- Mesleki yeterlilik belgesi - ( Diploma )
2- Usta Öğretici Belgesi
3- Fotoğraf ( 4 Adet )
4- Kimlik Fotokopisi (1 Adet )
5- Sabıka Kaydı
6- İkametgah İlmühaberi
7- Tam Teşekküllü Hastanelerden alınmış Sağlık Raporu
8- Daha Önce Sigortalı olarak çalışmış ise en son işyerinden hizmet belgesi
9- SGK Hizmet döküm belgesi ( Varsa)
İlan Süresi : 03.08.2024 – 13.09.2024
Yazılı Sınav Tarihi : 13.09.2024
Yazılı Sınav Saati : 10:00 – 11:00
Uygulama Sınavı : 13.09.2024
Uygulama Sınav Saati : 12:00 -17:00
Görevlendirilecek Personelin Genel Özellikleri
1- Usta öğreticiler en az meslek lisesi ve alanlarında mezun olmuş pozisyonunda olmalıdır.
2- İstekte bulunan usta öğreticilerin diplomalarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
3- Türk vatandaşı olmak,
4- 18 yaşından küçük olmamak,
5- Kamu haklarından mahrum bulunmamak. (Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.)
6- Hizmet göreceği alan ile ilgili olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığınca tespit edilecek özel nitelikleri de taşımaları gerekir.
Alımı yapılacak olan personelin işe başlama aşamaları ;
1- Duyuru ve İlan Süresi
2- Duyuru ve ilan süresi içerisinde başvuruların kabulü
3- Başvurusu kabul edilen personelin öz geçmiş ve Genel Özelliklerinin, belgelerinin incelenmesi
4- Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sınav komisyonu tarafından yazılı ve uygulamalı sınavların gerçekleştirilmesi
5- Onay ve İşe Başlama
İşe Başlamaya Hak Kazanmış usta Öğreticilerin Ücretleri ;
1- Ek ders görevi verilmesi yoluyla görevlendirilecek uzman ve usta öğreticilere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesi uyarınca 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda belirtilen miktarda ek ders görevi verilebilir.
2- Geçici personel olan görevlendirilecek uzman ve usta öğreticilerle yapılacak sözleşmenin süresi, bir mali yıl içinde kalmak şartıyla, en fazla 12 ay kadardır. Bu süre sözleşmenin yenilenmesi ile kurum müdürlüğünce uzatılabilir.
3- Geçici sözleşmeli olarak görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir.
4- Usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir.
5- Usta Öğreticiler cumartesi, Pazar, resmi tatil ve bayramlarda çalıştırılabilirler
6- Sonuç itibari ile haftada 40 saat ek ders saat ücreti ile çalıştırılacaklardır.
Ek Ders Karşılığı Görevlendirilecek Usta Öğreticilere İlişkin Görev Sorumluluklar;
1- Görev yapacak usta öğreticiler; beceri öğretimi ve uygulamalarında, iş ve teknik eğitim, seçmeli dersler ve branşlarındaki atölye ve meslek derslerinin okutulmasında görevlendirilirler.
2- Usta öğreticilerin görev, yetki ve sorumlulukları, okulun imkân ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ilgili mevzuat doğrultusunda kurum müdürü tarafından tespit edilir ve kendilerine yazılı olarak bildirilir.
Uzman ve Usta Öğreticilerin Çalıştırılması ile İlgili Çeşitli Hükümler
1- Çeşitli, kanun, tüzük ve yönetmeliklerde Devlet Memurları ile öğretmenler için suç sayılan fiil ve hareketler usta öğreticiler için de suç sayılır.
2- Uzman ve usta öğreticilerden belirtilen şartları taşımadıkları, sözleşme hükümlerine uymadıkları ve görevlerinde başarısız oldukları kurum müdürlüğünce tespit edilenlerin, sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilebilir.
Diğer Hükümler;
1- Okulun kendi mezunları öncelikli olarak tercih edilecektir.
2- Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları, Öğretmen ve Personelin, birinci, ikinci, üçüncü derece yakınları kesinlikle işe kabul edilmeyecektir.
3- Vardiyalı, cumartesi-Pazar ve resmi tatillerde çalışabilecek, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilen nitelikte olmak
Mutfak elemanı olarak alınacak personelin mesleki yeterlilikleri
1- Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı mesleki eğitim aldığına belge – Diploma
2- Uluslararası mutfak bilgisine sahip olmak
3- Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi çıkışlı olmayanlar için alanında en az beş yıl otel deneyiminin bulunması
4- En az 18 en fazla 30 yaş aralığında bulunması
5- Mutfak Elemanı bayan olmak zorundadır.
6- Gıda güvenliği HACCP uygulamaları konusunda deneyimli veya eğitim aldığını gösterir belgesi olması
7- Cumartesi Pazar ve resmi tatillerde, sabah ve akşam vardiyalarında çalışabilir nitelikte olmak
8- Yemek listelerini hazırlamak ve mönü planlaması yapabilmek
9- Her çeşit alacart sıcaklarını ve garnitürlerini hazırlamak, servis sunumlarına hazır hale getirmek.
10- Alınan siparişe göre salataları hazırlamak ve servise hazır hale getirmek.
11- Günlük mönüde planlanan tabildot yemeklerini hazırlamak ve servise sunmak.
12- Banket organizasyonlarını düzenlenen ziyafet emirleri doğrultusunda hazırlamak ve sunuma hazır hale getirmek.
13- Soğuk meze çeşitlerini hazırlamak.
14- Ordövr tabaklarını alınan siparişi dikkate alarak, uyumlu ve dekoratif biçimde hazırlamak ve sunuma hazır hale getirmek.
15- Açık büfe sıcak ve soğuk yiyeceklerini hazırlamak, servise hazır halde büfe sunumlarını yapmak.
16- Planlandığında; kokteyl kanepe ve ikramlarını hazırlamak, sunumlarını gerçekleştirmek.
17- Yemeklere lezzet, renk ve zenginlik katmak amaçlı sosları reçetelerine uygun hazırlamak.
18- Kahvaltı açık büfesinin hazırlanmasını ve sunumlarını gerçekleştirmek.
19- Oda servisi siparişlerini kabul etmek ve hazırlanmasını gerçekleştirmek.
20- Günlük mönüye uygun personel yemeğini hazırlamak ve dağıtımını yapmak.
21- Kırmızı ve beyaz etlerin kullanım öncesi işlenmesini sağlamak.
22- Izgara etlerin porsiyonlanıp, marine edilmesini sağlamak.
23- Servise giden yemeklerin kalitesini, görünüşünü ve porsiyon miktarını kontrol etmek.
24- Servise giden pastane mamullerinin ve meyvelerin kalitesini, görünüşünü ve tazeliğini kontrol etmek.
25- Pastane bölümü ile etkin olarak günlük iş irtibatını sağlamak.
26- Konukların her türlü istek ve şikayetleri ile ilgilenmek.
27- Mutfak bölümünün ihtiyacı olan malzeme listelerini hazırlamak, bölüm sorumlusuna bildirmek (günlük, haftalık, aylık periyotları dikkate alarak) ve usulüne uygun ambardan tedarikini sağlamak
28- Mutfakta kullanılan malzemelerin uygun ısıda ve yerlerde stok yapılması ve muhafaza edilmesini sağlamak.
29- Soğuk hava depolarının planlanan amacına uygun temizliğini yapmak, tertip ve düzen içeresinde kullanımını sağlamak.
30- Mutfakta hijyen kurallarına uygun üretim yapılmasını sağlamak.
31- Çalışmalarınızda kişisel bakım ve temizlik kurallarına dikkat etmek.
32- Mutfak bölümlerinin genel tertip ve düzeninin sağlayabilmek
33- Mutfak bölümünde kullanılan araç-gereçlerin kontrolünü, bakımını, kılavuzlarına uygun hale getirebilmek
Servis elemanı olarak alınacak personelin mesleki yeterlilikleri
1- Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı mesleki eğitim aldığına belge – Diploma
2- Uluslararası servis bilgisine sahip olmak
3- Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi çıkışlı olmayanlar için alanında en az beş yıl otel deneyiminin bulunması
4- En az 18 en fazla 30 yaş aralığında bulunması
5- Servis Elemanı bayan olmak zorundadır.
6- Gıda güvenliği HACCP uygulamaları konusunda deneyimli veya eğitim aldığını gösterir belgesi olması
7- Cumartesi Pazar ve resmi tatillerde, sabah ve akşam vardiyalarında çalışabilir nitelikte olmak
8- En az bir yabancı dili orta seviyede konuşabilme ve anlama.
9- Servis departmanı kapsamındaki salonlarının servis öncesi hazırlıklarını yapabilmek
10- Bölümünüzle ilgili münferit ve grup rezervasyonlarını kabul edebilmek
11- Günlük rezervasyon durumunu dikkate alarak servis öncesi masa planı yapabilmek
12- Konukları karşılamak ve masalara yerleştirebilmek
13- Satış tekniklerini uygulayarak, konuklara mönü seçimi yapmaları konusunda yardımcı olabilmek
14- Siparişleri almak ve konuklara konfirme ettirmek. ( soğuklar, sıcaklar, ana yemek, tatlı-meyve, içecek v.b. siparişler )
15- Sipariş alımında (restaurant, lobby, oyun salonu, oda servisi) garson bonosu kullanmak, bunun paralelinde adisyon düzenlenmesini sağlayabilmek
16- Alınan yiyecek siparişlerini mutfağa, içecek siparişlerini büfeye ileterek hazırlanmasını sağlamak. ( büfe görevlisi olmaması durumunda kendisi hazırlamak)
17- Su, ekmek ve tereyağı servislerini yapmak.
18- Alınan yiyecek ve içecek siparişlerinin zamanında ve servis tekniklerine uygun sunumlarını gerçekleştirebilmek
19- Konuk talep ettiğinde; hesabın hazırlanmasını sağlamak, sunmak, tahsilini gerçekleştirip ( nakit veya kredi kartı veya konaklıyor ise oda hesabına işletmek ) kasa fişini ibraz edebilmek
20- Konukların kalkmalarına ve yemek salonundan uğurlanmalarına eşlik edebilmek
21- Kahvaltı salonunda görevlendirildiğinizde, usulüne uygun kahvaltı servislerini gerçekleştirebilmek
22- Banket organizasyonlarını; düzenlenen ziyafet emirleri doğrultusunda uygulamak ve sonuçlandırabilmek
23- Toplantı salonları organizasyonlarında gerekli salon ön hazırlıklarını yapmak ve toplantı program akışını dikkate alarak servis hizmetlerini gerçekleştirmek.
24- Diğer servis hizmet salonlarında görevlendirildiğinizde ( lobby, oyun salonu, cafeterya v.b. ) konukları karşılamak, siparişlerini almak, servislerini gerçekleştirmek.
25- Oda servisi siparişlerini kabul etmek ve usulüne uygun servislerini gerçekleştirebilmek
26- Servis bölümünde uygulama eğitimlerini gören öğrencilere, tüm çalışmalarınızda örnek olmak, teorik ve pratik bilgi ve tecrübelerinizi aktarmak, onların mesleğe hazırlanmalarını sağlayabilmek
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem I. Yazılı Sınav...
09-10-2024
Adres:
Moda Cad. Cem Sokak No 99 Kadıköy / İSTANBUL
Telefon
216 336 03 21